Frontpage
  Events
  Info
  Forums

   Travel Information      USA Travel      Travel South Africa      Travel New Zealand      Travel UK      Travel Canada      Travel Ireland      Travel Denmark      Travel Sweden      Travel Cyprus      Travel Finland      Travel Finland      Travel Switzerland      Travel Slovenia      Travel Canary Islands      Travel Australia      Travel Namibia      Travel Africa      China Travels

Lanzarote Rancho Texas Park

lanzarote rancho texas park

Suosittu Rancho Texas Park

Ihan Lanzaroten suosituimman lomakohteen, Puerto del Carmenin, kupeesta löytyy suosittu perhepuisto Rancho Texas Park.

Rancho Texasin ovet ovat auki 9:30 – 17:30 viikon jokaisena päivänä, jonka aikana kerkeät koluta puiston kaikki nähtävyydet ja aikaa jää vielä hauskanpitoon ja rentoutumiseen puiston allasalueella.

Rancho Texas on kompakti puisto, jossa on paljon nähtävää ja tekemistä. Puiston viehättävä suunnittelu, kauniit vihreät istutukset ja kävelytiet tekevät puistosta miellyttävän ja seikkailunomaisen. Kartan ja tieviittojen avulla on helppo löytää paikasta toiseen. Puiston siisteys näkyy joka paikassa.

Sisäänpääsymaksulla (22€ aikuiset ja 17€ lapset 2-14 v.) voit viettää koko päivän puistossa. Voit ihailla puiston eläimiä, osallistua erilaisiin esityksiin ja viettää aikaa vesipuistossa. Esitysten aikataulut löytyvät Rancho Texasin kotisivuilta tai esitteistä, joita saa puistosta. Esityksiä on useita, joten voit nähdä niistä jokaisen.

Rancho Texasin eläimet

Rancho Texasista löytyy mielenkiintoinen kokoelma lintuja, nisäkkäistä ja matelijoita. Voit nähdä perinteisiä maatilaneläimiä kuten pupuja, kanoja ja aaseja, ja seurata niiden touhuja lähietäisyydeltä. Puistosta löytyy myös mm. peuroja, krokotiileja, merileijonia, haukkoja, kotkia, kilpikonnia, käärmeitä, iguaaneja sekä eksoottinen valkoinen tiikeri. Kaikille riittää ihasteltavaa!

Esitykset

Kaikki Rancho Texasin eläinesitykset ovat mieleenpainuvia. Yllätyt, mitä kaikkea papukaijat ja merileijonat osaavatkaan tehdä! Sekä papukaija- että merileijonaesitys on todella mukaansatempaava ja viihdyttävä, niin lapsille kuin aikuisillekin. Molemmissa esityksissä pääset halutessasi poseeraamaan eläinten kanssa. Esityksissä puhutaan englantia, espanjaa ja saksaa.

Osaatko kuvitella miltä tuntuu, kun 2-3 metriset haukat ja kotkat liitävät pääsi ylitse niin läheltä, että voit melkeinpä koskettaa niitä? Petolintuesityksen jälkeen tiedät! Esityksessä opitaan haukoista, kotkista ja Griffon korppikotkista ja niiden elintavoista samalla kun lintujen kesyttäjät demonstroivat miten linnut saalistavat. Huikea kokemus koko perheelle.

Missä ja mitä syödä Rancho Texasissa?

Puistossa on ainakin kaksi ruokapaikkaa, josta saa syömistä ja virvokkeita. Jokainen ruokapaikka tarjoaa kohtuuhintaista pikaruokaa: hampurilaisia, ranskalaisia, pizzaa ja täytettyjä patonkeja.

Omia eväitä ei saa viedä puistoon.

Vesipuisto

Rancho Texasista löytyy myös vesipuistoalue. Siellä on 3 eri uima-allasta, joista kaksi on suunnattu perheen pienimmille, sekä kaksi vesiliukumäkeä. Alueelta löytyy runsaasti aurinkotuoleja löhöilyyn sekä ravintola ja wc-tilat vaatteiden vaihtoon. Täydellinen paikka loppupäivän hauskanpitoon ja löhöilyyn, tai kuuman päivän vilvoitteluun puistokierroksen lomassa.

Mitä muuta?

Rancho Texasin alueelta löytyy pieniä leikkipaikkoja perheen pienimmille. Pientä 2€ maksua vastaan pääsee ratsastamaan ponilla tai melomaan kanootilla. Myös kullanhuuhdontaa pääsee kokeilemaan! Jos löydät kultahippusen, saat sillä kotiin lähtiessäsi pienen yllätyslahjan.

Puistoon pääsee Puerto del Carmenista kävellen tai edullisesti taksilla. Rancho Texasin oma bussi hakee asiakkaita turistikohteista. Puerto del Carmenista bussi on ilmainen, muista kohteista kyyti maksaa 4€. Bussiaikataulu löytyy puiston kotisivuilta.

Koko perheen puisto

Omaan seurueeseemme kuului vanhemmat sekä 14-, 11- ja 9-vuotiaat lapset. Kysyin jokaiselta, mikä oli päivässä parasta eikä kukaan osannut vastata, sillä kaikki oli niin kivaa. Päivä oli kaikinpuolin onnistunut. Ainoa moite tuli ruoasta. Jokin terveellinenkin vaihtoehto olisi voinut olla saatavilla.

Rancho Texasin kotisivut: www.ranchotexaslanzarote.com

Kirjoittanut: Piia Doyle

 

Speak Your Mind

*